Inspiration

Svårt att komma på vad du ska skriva?

Det finns oändliga möjligheter att vara kreativ med texten i sagan om du vill. Vi har sett många roliga exempel så vi tänkte hjälpa dig lite på traven ifall det råder idétorka.

På tre av sidorna i boken kan du lägga in fritext:

  • Sidan för personlig hälsning
  • Sidan för bostadsort och beskrivning av vilka barnet bor med
  • Sidan för vem som tycker att barnet är speciellt

Titta lite längre ner på sidan så har vi radat upp några exempel från kreativa bokskapare som trixat med texterna på ett kul och fiffigt sätt.

Personlig hälsning

Precis i början av boken har du möjlighet till en personlig hälsning. Här kan du skriva vad som helst och en personlig hälsning kan ju vara lite allt möjligt. Ett grattis på födelsedagen, God Jul, en hälsning på dopdagen, eller varför inte bara ett tillfälle att säga hur mycket du tycker om det här barnet? Texten kan dock innehålla max 75 tecken.

Bostadsort och beskrivning av familjen

Både bostadsort och beskrivning av vilka barnet bor med återfinns på samma sida. Denna sida är sagans början. Här kan du välja att bara skriva ortnamnet eller så kan du vara lite kreativ med en mer beskrivande benämning. En familj kan också se ut på många olika sätt så beskriv med egna ord vilka barnet bor med. Max 30 tecken till ortnamnet och max 100 tecken till beskrivningen av familjen.

Vem tycker att barnet är speciellt?

Här har du din chans att skriva in dig själv i boken. Eller så är det kanske någon annan som tycker att det här barnet är speciellt. Texten kan innehålla max 50 tecken.