Om Squint

Kontakt

Squint gillar böcker. Så det är det vi sysslar med. Ambitionen är att de ska vara roliga att läsa, främst för barn, men även för vuxna.

Vi vill gärna veta vad du tycker. Synpunkter? Önskemål? Hör gärna av dig!

SQUINT
Södra Torlandsgatan 22B
831 47 Östersund

Tel. +46 (0)70-6396633

Mail: info@squint.se

Berättelsen om Squint

Hur började det?

Har du barn? Eller barnbarn? Eller kanske känner något barn du skulle vilja ge en personligare och
roligare present än ännu en leksak? Så tänkte jag när min brorsdotter Elli fyllde 1 år i mars 2013. Då gjorde jag boken Speci-Elli till henne. Boken om varför Elli är speciell. Efter det började en idé ta form om att den boken kanske skulle gå att generalisera så att fler barn skulle kunna få en bok om varför de är speciella. I december 2014 blev webbsidan klar och lanserades med lite pompa och ståt. Vi fick våra första kunder då i julruschen och började trycka och leverera böcker. Sedan dess har det rullat på. Fler och fler barn har fått en bok om varför de är speciella.

Varför håller vi på med det här?

För att böcker är det bästa som finns (ja, kanske inte bättre än fred och ren miljö och så, men ni fattar vad vi menar) och vi vill främja läsandet hos barn genom att få dem involverade i läsning i tidig ålder. Vi vill, genom att barn får läsa något de tycker är roligt, härligt och stärkande, hjälpa dem att knäcka läskoden. Vi vill skapa läsglädje hos barn men även hos vuxna som läser tillsammans med barnen.

Kan man ha för många böcker?

Nej. Man får alltid plats med en till.